Løping er veien til lykke

Lykke er en nøkkelgode, og vi misforstår ofte hvordan vi skal oppnå denne lykken. Mange tror lykke kommer av penger, status, en luksusbil eller et feriehus i Spania, men det stemmer ikke. Lykke kommer fra det indre, fra hvordan vi har det.

Vi kan oppnå lykke gjennom andre måter enn materielle goder, status og dyre opplevelser. Vi kan oppnå lykke med et par joggesko, noen kilometer og en løpebane. Lykke får vi nemlig av løping.

Mange har en stor kjærlighet og lidenskap for løping, derfor er maraton svært populært. Løping utvikler oss på mange måter, både i det store og i det små. En av de største årsakene til at løping gir oss lykke kommer av at den fysiske aktiviteten lar hjernen produsere endorfiner. Endorfiner er lykkehormoner som også blir kalt kroppens morfin. Endorfiner gjør oss mer energiske, og medfører dermed en følelse av glede.

Løping gir oss mange fordeler som mange ikke er klar over. Dette har både forskning og undersøkelser visst. Studier har kommet frem til at løping gjør oss mer produktive, og vi ytrer mer av å løpe. I tillegg så sørger det for at vi føler oss mer trygge og gjør at vi behandler informasjon raskere, fordi det øker BDNF-nivåene og gjør at vi sover raskere og bedre. Løping er et smart valg, for det gjør deg energisk hele dagen.

Løping påvirker ikke bare den psykiske helsen din, men også den fysiske. Du får automatisk en sunnere og sterke livsstil av å løpe, som vil forsterke immunforsvaret ditt, forebygge hjerte- og karsykdommer og beinskjørhet. Å løpe hver dag forsterker beina dine som vil styrke musklene dine og forårsake at skjelettet ditt tåler mer.

Vi bør få en økt kjærlighet for løping, for det gir oss mye mer enn det faktisk koster.