Utstyret som gjør løping gøyere!

En av fordelene med løping er at det er en enkel idrett hvor du ikke behøver å bruke tusenvis av kroner på dyrt utstyr og materiale. Teknisk sett er det eneste man behøver for å bedrive løping et par løpesko. Likevel er det enkelte ting man kan unne seg både for å bedre både løpegleden og motivasjonen.

– GPS-klokke

En GPS-klokke gjør at du kan følge med på både hastighet, lengde og tid underveis på løpeturen din. Dette kan gjøre den vanlige løpeturen mer motiverende da du kan se hvordan du forbedrer deg etterhvert som du trener. Flere av klokkene på markedet har også en innebygd pulsfunksjon som måler pulsen din fra håndleddet. Dette er et nyttig verktøy for å måle belastningen på treningen, altså hvor hardt du trener.

-Treningsapper

Det mest populære “soiale mediet” innen trening og løping er Strava. Her kan du enten bruke en GPS-klokke som kobles til mobilen, eller bruke GPS-en på mobilen til å laste opp dine treningsøkter slik at dine venner og bekjente kan se det. Man kan gi ut “kudoser” til de man mener fortjener det, eller jakte såkalte segmenter som er en konkurranse om å ha best mulig tid på et gitt strekke.

-Gode klær

For å maksimere løpegleden er gode klær sentralt. Lite slår følelsen av å ta på seg en lett shorts og singlet en sommerdag når man legger ut på sin faste runde. Samtidig som løpsgleden kan drepes om man opplever å kle på seg for mye og blir overopphetet. På de virkelig varme dagene kan en det være godt å avslutte løpeturen med et bad, da vil en lekker bikini være et supert alternativ.

-Riktige sko

Det finnes stadig flere sko å velge i på markedet. Hvilken sko du burde velge kommer blant annet an på hva slags underlag du skal løpe på og om det er en treningssko eller konkurransesko. Om du skal løpe i terrenget vil en sko med en grovere såle være å anbefale, mens om det først og fremst er asfalt du løper på behøver man mindre mønster under sålen.