Løping

Etter at koronaviruset satte en stopp på hele verden, så har alt fra treningssentre til svømmehaller blitt stengt. Dette gjør det svært vanskelig for mange å holde seg aktive. Kroppen er bygd for aktivitet, og derfor er det viktig å holde seg oppegående. Det finnes mange muligheter å holde seg aktive på i dag, f.eks. har du muligheten til å ta deg en joggetur rundt nabolaget, i skogen eller ha styrketrening i hagen din. Alt du trenger er joggesko og treningsmatte. Det anbefales også å dra innom Byggmax og handle inn det du trenger til hagestell, slik at du får bedre motivasjon til å holde deg aktiv. Jo finere det er ute, jo mer ønsker du å holde deg i aktivitet utendørs. Byggmax forhandler alt fra hageredskaper til blomsterkasser.

Hvorfor løpe?

Vi er alle klar over at aktivitet er viktig for kroppens normalfunksjoner. Aktivitet gir oss energi, gir oss et sterkere immunforsvar og et bedre fordøyelsessystem. Det er svært mange ulike treningsformer vi kan gjennomføre for å få helsefordeler, men den beste av dem alle er å løpe eller jogge. Løping/jogging gir deg ekstremt mange helsefordeler. Det bidrar til forbedring av kondisjonen din, holder vekten din i balanse og styrker muskelaturen. Løping produserer også enzymer i hjernen, dette er en slags lykkehormoner som bidrar til forbedret humør.

30 minutter med løping

Du behøver ikke å løpe lenge for å få helsefordeler, du vil oppleve mye av å løpe i bare 30 minutter. Gjennom disse få minuttene kommer du til å forbrenne fett, få forbedret søvnkvalitet, leve lengre og føle deg bedre og sterkere. Du kan også jogge istedenfor å løpe, dersom du ønsker. Forskjellen på jogging og løping er hvor intensiv treningsøkten er.