Løpetreningen som sier spaghetti

Vi er for trening, og i særs løping. Den enkle sporten har tatt helt av den siste tiden. Men selv om det bare er å stable den ene foten foran den andre, så er det en idrett som krever så mye av deg. Du vil gå gjennom en transformasjon både innvendig og utvendig. Mange foretrekker å løpe på asfalt, men løping i terrenget gir mange flere fordeler.

Det er faktisk mye mer naturen kan gi oss av herligheter til spaghetti og pastaretter. Det som gir spaghetti en ekstra smak, er en italiensk saus. Den knuses i en mørtel og blandes til slutt med en deilig olivenolje. Foreta noen undersøkelse i terrenget når du øver på maraton i skogen. Den er full av ingredienser du kan bruke.

Slik blir spaghetti helnorsk

En som løper må ha masse energi som varer i lang tid. Spaghetti har denne egenskapen. Men det er lurt å bruke skogens matfat:

  • Sopp (bruk soppkontrollen)
  • Bær
  • Urter
  • Plantevekster
  • Nøtter
  • Lav

Det er ikke grenser for hva man kan finne i skogen. Selvfølgelig er sopp en favoritt for mange, men det fins ikke bare kantarell som mange tror. Her er noen andre sopper i terrenget:

  • Steinsopp
  • Matriske
  • Trompetsopp
  • Sjampinjong

Man må sjekke om soppen er spiselig først, og det gjør man ved å kontakte soppkontrollen. Tenk deg en pastarett med sopp fra naturen da! Se på oppskriften til Barilla Spaghetti for her fins det mange forslag. Du trenger ikke reise til Italia (selv om det er helt konge) for å finne ingredienser til din egen pesto pasta.

Norsk spaghetti for skogs-maraton

En hardbarka maratonløper spiser ikke hva som helst. Men spaghetti fra Barilla er en inspirasjon for de som gjør alt selv. De knuser alt i mørtelen, koker al-dente for den aller beste smaken og fyller på med den nykvernede pestoen de har kjøpt i butikken. Den er full av næring du trenger for å holde helt til målstreken. Så hva er målet? Under 4 timer? Eller vil du bare løpe dagen lang og finne ut hvor mye du tåler. Med spaghetti i boksen kan du få i deg riktig kost før, under og etter maraton.

Norske ingredienser er viktig, men Barilla jobber faktisk med en løsning som gjør at du kan løpe i frodig skog i mange år ennå. For miljøhensynet de tar reduserer utslipp, forbruk og kjemikalier i landbruket. Ikke dumt perspektiv å ta før man peiser ut på en ny runde i løypa.

Har du ikke tid til annet enn å løpe i skogen, så er Barilla spaghetti det aller beste alternativet. Med dem gjør du et scoop. Tre på deg terreng-skoa og løp i skogen.