Mosjonsløp i Norge

Løping er i vinden som aldri før, og hvert år arrangeres det omtrent 200 ulike mosjonsløp rundt i vårt langstrakte land. Lurer du på hva som skal bli ditt neste løp?

Mange reiser verden rundt for å delta på ulike løp. Dette kan fort bli kostbart, men kan også være en opplevelse for livet. Om du drømmer om en tur til New York Marathon kan centum.no hjelpe deg med et lån, slik at du får realisert drømmen. Ønsker du noen litt billigere alternativer? Vi gir deg et lite utvalg av mosjonsløp i Østlandsområdet.

Norgesløpet

Norgesløpet finner sted på Jessheim i Akershus og arrangeres av Ull/Kisa Friidrett. Det er et tredelt arrangement der man kan velge mellom tre ulike distanser, Norgesløpet (10 km), Norgesjoggen (5 km) og et barneløp. Løpet foregår hovedsaklig på asfalt, på flate og enkle partier. Rennet går av stabelen i oktober hvert år.

KK-mila

De aller fleste har vel hørt om KK-mila. Dette løpet som samler tusenvis av damer i hovedstaden hver september. Løpet starter på Bislet Stadion i Oslo og løypa går langs idylliske Akerselva. Damer fra hele landet samles denne dagen, og det er gjerne venninnegjenger som har dette som fast tradisjon. Man finner masse underholdning, shoppingtilbud, mat, drikke og annet som hører et dameløp til. Man kan velge om man vil løpe 5 eller 10 km.

Skiløpet

I Ski, like sør for Oslo, kan du hver september delta i Skiløpet. Her kan de voksne velge om de vil gjennomføre 5 eller 10 km. De minste barna kan delta på Miniskiløpet, mens de litt større barna kan løpe 2 km. Det unike med Skiløpet er at en av Skis barnehager stilles til disposisjon denne dagen, og tilbyr gratis barnepass for barn over 3 år mens voksenløpet pågår. På den måten kan hele familien ha muligheten til å delta.

Hytteplanmila

Hytteplanmila markerer på mange måter slutten på løpsesongen og går av stabelen i Hole kommune i Buskerud hvert år i oktober. Dette løpet er meget populært, og påmeldingslistene blir raskt fulle, så her er det viktig å være ute i god tid. Start- og målgang skjer på Svendsrudmoen, og på veien passerer man flere historiske punkter. Løypa er lettløpt og flat. Ved målgang serveres det solbærtoddy, kaffe og nystekte boller.

Man trenger altså ikke å reise langt for å oppleve gleden og samholdet som finner sted under et løp. Vi anbefaler derimot at du forbereder deg, uansett om du skal løpe langt eller en kortere distanse. Det er aldri lurt å stille til start uten å ha hatt føttene i joggeskoene i forkant. Er du ikke vant til å løpe er det viktig å starte med korte, lette turer i et rolig tempo, for deretter å øke gradvis. Med litt god musikk på ørene vil du oppleve fremgang raskere enn du kanskje trodde. Det viktigste er å komme igang.