Maratonmenn på film

Maraton er den ultimate utfordringen for mange, men det finnes mange ultraløp som er mye, mye lengre enn det. Seks-dagers løp er noe bare en håndfull mennesker har gjennomført, og rekordholderen er den utrolige greske løperen Yiannis Kouros. Han har løpt 1036 kilometer i løpet av seks dager, og gjennomført mange andre løp som 100 kilometer, 1000 kilometer, 12, 24 og 48-timers løp.

Maratonmannen

Det er noen usannsynlige langdistanse helter på film også. Filmen “Maratonmannen” spilt av Dustin Hofmann i hovedrollen er en psykedelisk thriller. Den handler om en traumatisert student som prøver å komme seg etter farens selvmord, og bruker jogging som en måte å avreagere på. Filmen oppnådde Golden Globe status og vant flere priser for skuespill-prestasjoner og manus.

På prisutdelinger er det forventet å dresse seg opp, og Aimn passer utmerket for dem som elsker jogging og ultraløp.

Forrest Gump

Forrest Gump, med Tom Hanks i hovedrollen, handler om en plaget sør-stats-gutt som skulle erfare mange utfordringer. En av hans lidenskaper ble plutselig jogging, og i filmen ser vi at skjegget vokser etter hvert som han legger hele USA for sine føtter. Ikke bare en gang, men mange ganger. Han får med seg følgere som blir med ham overalt.

Forrest Gump hadde til og med en sykdom som gjorde at han ikke kunne gå da han var barn, men fordi han måtte komme seg bort fra mobberne, overvant han sykdommen. Filmen vant 13 Oscar.